Om os

HH-gruppen blev stiftet i 2009 som et netværk af offentlige aktører, erhvervsliv og interesseorganisationer fra både Danmark og Sverige, der arbejder for en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

I styregruppen sidder Dansk Transport og Logistik, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri, Sydsvenska Handelskammaren, Region Skåne, Region Hovedstaden, samt Helsingør Kommune og Helsingborgs stad. Vores medlemmer tæller flere end 40 kommuner, organisationer og virksomheder, som mener, at en fast forbindelse er afgørende for at bevare en konkurrencedygtig region.

Formål

HH-gruppens formål er at arbejde for en fælles dansk-svensk beslutning om en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg for på den måde at sikre fremtidig vækst og beskæftigelse i Øresundsregionen. HH-gruppen mener, at en fast forbindelse er afgørende for at bevare en konkurrencedygtig region.
HH-gruppen arbejder med at formidle viden og dokumentation og skabe debat om en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg og for at sætte forbindelsen på den transportpolitiske agenda i både Danmark, Sverige og EU.